Aybitak

Bilim ve İleri Teknolojiler Araştırma

Çelik Teknolojileri Araştırma Akademisi

Çelik Teknolojileri Araştırma Akademisi

AYBİTAK Çelik Teknolojileri Araştırma Departmanı özellikle vasıflı çelik gruplarının üretiminde tüm dünyadaki son teknolojileri takip edip, bu teknolojilerin ülkemizde bilinirliliğini ve bu teknolojiler ile üretilmiş çeliklerin endüstriyel uygulamalarda ne gibi sonuçlar doğuracağı üzerine etkin araştırmalar yapmaktadır. Yaptığı bu araştırmalar sonucunda ülkemiz sanayinde kullanılan teknoloji ve çeliklerin daha verimli ve etkin kullanımına katkı sağlamaktadır. Yeni teknolojiler ve yeni çelik ürünler hakkında sektörel olarak da bilgilendirme yapmaktadır.  Böylece tüm dünyada mevcut son teknolojiler ve bu teknolojilerle üretilen çelik ürünler hakkında ülkemizin dünyaya en azından bilgi düzeyinde entegre olmasını sağlamaktadır.

 

Dayanıklılığı, güvenilirliği, yaygın kullanım alanı, çevre dostu özelliği ve birçok teknik üstünlüğü ile çağdaş toplum yaşantısının ayrılmaz bir parçası olan demir-çelik, geçmişten bu yana, sanayileşmenin temelini ve kalkınmanın itici gücünü oluşturmaktadır. İnsanlık tarihinin geçirdiği tüm evrelerde, toplumların gelişmesine katkıda bulunan demir-çelik, bu özelliği ile, stratejik bir malzeme grubu olarak geleceğe güvenle bakmaktadır.

 

Bu önemli misyonu itibariyle, uygulama alanlarını ve üretim teknolojisini geliştirerek kendisini sürekli yenileyen demir-çelik endüstrisi, bugün globalleşen yenidünya düzenine damgasını vuran en güçlü sektörlerden biri olarak kabul edilmektedir. Günümüzde, çelik endüstrisinin dünya çapında köklü bir değişikliğe sahne olduğuna şahit olunmaktadır.

 

Ülkelerin refah düzeyi ve gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biri de vasıflı çelik tüketimidir. Türkiye’de vasıflı çelik üretim ve tüketim miktarları, ülke nüfusu ve büyüklüğüne göre düşüktür. Gelişmiş ülkelerde toplam çelik üretimi içinde vasıflı çelik payı % 12-20 düzeyinde olduğu halde, Türkiye’de bu oran % 3-4 arasında değişmektedir.

Fikri temelleri 2010 yılında atılan ve bu yıllarda daha çok eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle çalışmalarına başlayan, toplumumuzun eğitim kalitesinin artmasına ve ülkemizin sürdürülebilir endüstriyel gelişmesine hizmet eden, bilim ve teknoloji alanlarında yenilikçi, yönlendirici, katılımcı ve paylaşımcı bir kuruluş olma vizyonunu benimseyen AYBİTAK Bilim ve İleri Teknolojiler Araştırma Geliştirme, araştırma, geliştirme ve inovasyon yetkinliklerini kullanarak bilim

detay
İrtibat Bilgileri
Adres

Gümüşpınar Mah. Atatürk Cad. Zühre Sok. Gazoğlu İş Merkezi No:4 Kat:2 34880 Soğanlık-Kartal İstanbul

Telefon

Tel: +90 216 451 31 16 Gsm: +90 532 407 57 65

Email

aybitak@aybitak.com

detay