Aybitak

Kitaplar

Çelik Malzemeler


2010'lu yılları başlarında çalışmalarına başlanan bu kitap son bir yıl içinde hızlanan titiz ve yoğun bir çalışma süreci sonucunda hazırlanmıştır. Gerek yurt içi ve yurt dışındaki güncel, akademik ve ticari çalışmalar, gerekse de tüm dünyada çelik malzemelerle ilgili kabul görmüş temel yayınlar incelenerek derlenen, hazırlanış şekli, kapsam ve içerik olarak ülkemizde kaynağında ilk ve tek eser olma özelliği de taşımaktadır.


Gerek eğitim camiasından gerekse de sanayiden gelen yoğun beklentiler doğrultusunda, endüstriyel uygulamalarda sıklıkla kullanılan tüm çelik gruplarını bu kitapta topladık. Her biri kendi içerisinde ayrı bir kitap oluşturabilecek olan konular ele alınırken, konuların akışı, bir önceki konunun bir sonraki konuya temel oluşturması ve daha iyi anlaşılması açısından dizayn edilmiştir.

 

Toplam 670 sayfa ve 14 bölümden oluşan bu kitabın; 1. Bölümünde çelik malzemelerin metalurjik özellikleri ve faz yapılarının daha iyi anlaşılması için temel kavramlar anlatılmıştır. 2. ve 3. Bölümlerde çelik malzemelerin uluslararası standartlarda gösterimleri ve ülkemizde çok yaygın bilinmeyen, çeliklerin sembollerle ve rakamlarla isimlendirilmeleri konuları ayrıntılı olarak işlenmiştir. Takip eden bölümlerde ise endüstriyel olarak sıklıkla kullanılan çelik grupları ayrıntılı olarak işlenmiştir. Çelik gruplarının ayrıntılı olarak işlendiği bölümlerde her bir çelik grubu için; Giriş, Çelik Tanımı ve Özellikleri, Sınıflandırma ve Standartları, Metalurjik Karakterizasyonu, Endüstriyel Uygulamaları, Çelik Tasarım ve Seçimi başlıkları altında ayrıntılı işlenmiştir. Çelik türleri anlatılırken o çelik türüne ait tanımlayıcı ve tamamlayıcı temel nitelikteki konulara da, konuların daha anlaşılır olması açısından yer verilmiştir.


Kitabı Temin Etmek İçin Lütfen Tıklayınız...


Fikri temelleri 2010 yılında atılan ve bu yıllarda daha çok eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle çalışmalarına başlayan, toplumumuzun eğitim kalitesinin artmasına ve ülkemizin sürdürülebilir endüstriyel gelişmesine hizmet eden, bilim ve teknoloji alanlarında yenilikçi, yönlendirici, katılımcı ve paylaşımcı bir kuruluş olma vizyonunu benimseyen AYBİTAK Bilim ve İleri Teknolojiler Araştırma Geliştirme, araştırma, geliştirme ve inovasyon yetkinliklerini kullanarak bilim

detay
İrtibat Bilgileri
Adres

Gümüşpınar Mah. Atatürk Cad. Zühre Sok. Gazoğlu İş Merkezi No:4 Kat:2 34880 Soğanlık-Kartal İstanbul

Telefon

Tel: +90 216 451 31 16 Gsm: +90 532 407 57 65

Email

aybitak@aybitak.com

detay